Elis Hacıhasanoğlu
Klinik Psikolog Elis Hacıhasanoğlu, Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü lisans ve Acıbadem Üniversitesi Klinik Psikoloji tezli yüksek lisans eğitimini yüksek onur derecesi ile tamamlamıştır. Yüksek lisans tezinde beliren yetişkinlik dönemi depresyon belirtilerini bireysel ve kişilerarası süreçler olarak ele alıp depresyonu bütünsel bir bakış açısı ile incelemiştir. Şu an Birinci Çoğul Psikolojik Danışmanlık Merkezinde yetişkin ve çocuk danışanlara psikoterapi hizmeti vermektedir. Mesleki yeterliliğini sağlamak amacıyla düzenli süpervizyon almaktadır.
Yetişkin danışanlarla klinik uygulamalarında,
- Dr. Gonca Soygüt tarafından verilen ISST Onaylı Şema Terapi temel düzey (2024, süpervizyon aşamasında)
- Emre Konuk tarafından verilen EMDR 1.Düzey (2024)
- Dr. Ebru Şalcıoğlu tarafından verilen Bilişsel ve Davranışçı Terapiler (2022)
- Hakan Kızıltan tarafından verilen Dinamik Psikoterapi Kuram, Klinik ve Teknik (2021, yüksek lisans boyunca) ekollerinden yararlanmaktadır.
Çocuk danışanlarla klinik uygulamalarında,
- Oyun Terapileri Enstitüsü tarafından verilen Çocuklarda Öfke ve Duygu Regülasyonu (2023)
- Klinik Psikolog Mehmet Teber tarafından verilen Çocuk Merkezli Oyun Terapisi (2022)
- Çocuk Objektif Değerlendirme Testleri (2021)’nden yararlanmaktadır.
Katıldığı Workshoplar
- Oyun Terapileri Enstitüsü- Ergenlerle Çalışmak (2023)
- Psikoloji İstanbul- John ve Julie Gottman’ın katılımıyla Partner Şiddeti Paneli (2023)
- Yıldız Teknik Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi- Öğrenci Koçluğu (2020)
Lisans eğitimi süresince psikolojinin çeşitli alanlarını deneyimlemek üzere birçok kurumda gönüllü stajyerlik yapmıştır. Avrupa Çocuk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde, özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar ve aileleri ile yapılan psikolog görüşmelerine katılmış ve özel eğitim sınıflarında hem bireysel hem de grup çalışmalarında gözlemci olarak bulunmuştur. Ege Üniversitesi Bilişsel Psikoloji Laboratuvarında yardımcı asistanlık yapmış ve bu süreçte psikolojinin deneysel ve bilişsel alanı deneyimlemiştir. Öğr. Gör. Gülin Kaça’nın doktora tezi için deney hazırlama, veri toplama, verileri analiz süreçlerine yardımcı olmuştur. Psikolaj Psikolojik Gelişim, Eğitim ve Danışmanlık Merkezinde psikolojinin klinik alanını deneyimlemek üzere 1 seneye yakın gönüllü stajyerlik yapmıştır. Bu deneyim meslek hayatını şekillendirmeye yardımcı olmuştur. Merkezde hem bireysel yetişkin hem de bireysel çocuk terapilerini etik çerçeve gözetilerek gözlemlemiştir. Seans süresi dışında çocuk danışanlarla çeşitli bilişsel kutu oyunları oynamış, uzmanlardan çeşitli objektif ve projektif testler üzerine bilgi edinmiş, grup atölyelerine katılmış, sosyal medya içerikleri ve makaleler hazırlamıştır. Aynı zamanda kurum içinde alanda uzmanlaşmış psikologlar tarafından düzenlenen Yetişkin ve Çocuk Odaklı Staj Programı’na burslu olarak katılmış ve hem terapi ekolleri hem de değerlendirme yöntemleri konusunda eğitim almıştır. Lisans eğitiminin sonunda Beşiktaş Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen staj programına katılmış ve özel eğitim, RAM süreci hakkında bilgi edinmiştir. Klinik Psikoloji yüksek lisans programı kapsamında Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesinde ve Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde stajyer klinik psikolog olarak görev almış ve yataklı erkek servisi, AMATEM ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde çeşitli psikopatolojileri gözlemlemiştir. Psikopatolojilere yönelik değerlendirme süreçleri, ilaç kullanımı, psikoterapi teknikleri ve dinamik yorum üzerine gözlemler yapmıştır.
Lisans ve yüksek lisans eğitimi boyunca dikkat süreçleri, uyku kalitesi ve stres, üniversite öğrencilerinde gelecek beklentileri, duygu düzenleme stratejileri gibi pek çok konuda projeler yürütmüştür. Şu anda Acıbadem Üniversitesi bünyesinde çocuklarda ARID1B gen mutasyonunu inceleyen TÜBİTAK projesinde araştırmacı klinik psikolog olarak akademik çalışmalarına devam etmektedir.